Kabeljauw met mosterdsaus.

Benodigdheden:

  • 400 g visfilets (uit de vriezer - bijv. kabeljauw - roodbaars - wijting ...)
  • 400 g (diepvries) groenten (bijv. worteltjes en erwtjes - paprikasnippers - prei of een groentemengseltje)
  • 1/2 l visbouillon (blokje)
  • 3 eetlepels mosterd
  • 2 eierdooiers
  • Boter
  • Zout en peper

Bereiding:

Smelt een nootje boter in een diepe braadpan. Fruit daarin de groenten. Kruid ze naar smaak en laat zachtjes gaarstoven. Breng de visbouillon aan de kook en pocheer daarin de visfilets. Laat ze goed uitlekken en hou ze warm. Laat de visbouillon tot de helft inkoken. Roer, van het vuur, de eierdooiers en de mosterd door de saus. Laat ze nog even verwarmen maar niet meer koken! Breng op smaak en overgiet vis en groenten met de mosterdsaus. Serveer meteen. Dit gerecht is lekker met aardappelbolletjes of croquetten.

Info:

Dit recept wordt u aangeboden door kookweb
Klik hier voor een printvriendelijke versie (PDF).